Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smaklig höstträff hos fritidsodlare

Under säsongens första oväder med regn och snöslask inbjöd Höga Kustens Fritidsodlare till höstträff med knytkalas där medlemmarna skulle ha med sig något som de bakat eller lagat.
Årstiden erbjuder ju många varianter av mat, och menyn var verkligen spännande och varierande med fantastiskt goda rätter.

En varm härlig potatissoppa, pajer, minipajer (även glutenfria), hembakat morotsbröd med olika pålägg samt havrekex med ost och marmelad. Det fanns också lokalproducerat rökt lammkött samt en härlig grönsallad med örter. Drycken var äppelmust, aronia- och svartvinbärssaft.

Efterrätten bestod av päronpaj, morotskaka samt en kladdkaka med havtornssås, som var en spännande smak som nog många inte testat förr, glass och grädde fanns också med.

Eleonor Norberg presenterade programmet som var att bara träffas, äta gott och umgås med varandra. Alla fick presentera sig själva och vad de hade med sig. Viola Westin och Monica Westberg var övriga värdar för kvällen.

Efter att alla ätit sig mätta och surrat i två timmar tackade Eleonor alla och vi beslutade att det här var ett härligt sätt att träffas på och det skulle bli ett av teman för kommande verksamheter.

Eleonore Nordin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel