Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Småföretagare från Kramfors på studieresa till Dalarna och Hälsingland

Den 16-18 augusti gjorde Småföretagarna i Kramfors en studieresa till Dalarna och Hälsingland.

Annons

Vi åkte från Kramfors mot Bollnäs/Orbadens Mikrobryggeri och en av ägarna tog emot oss och informerade om verksamheten och vi blev serverade smakprov på olika sorters öl som de tillverkade. Lunch intogs på Växbo krog där vi serverades god halstrad kyckling med tillbehör. Vidare till Motormuseet i Torsång där vi såg bilar och motorcyklar från 1902-1904. Det fanns också en lanthandel från 1879.

Middag och övernattning på Scandic Hotell i Borlänge. Efter frukost åkte vi till Lima och Sixten Jernbergs Museum som är tillägnat Sveriges mest framgångsrika idrottsman. Där fanns bland annat en bronsstaty av Sixten i full skala, han ställde upp i 399 tävlingar i sin karriär.

Nästa besök blev Sahlins Struts- och bryggfarm i Borlänge. Där fanns allt från ägg, minsta kyckling och till tvåmetersfåglar. Vi fick se och uppleva hela strutsens liv och historia och det blev provsmakning av gårdens produkter som bestod av leverpastej, rökt kött, korv och glass.

Därefter blev det shopping i butiken och där kunde man hitta bland annat dammvippor gjorda av strutsfjädrar som är otroligt mjuka att använda. Dagen avslutades med middag och dans på hotellet.

Dag tre började vi som vanligt med frukost och därefter avfärd till Ystegårn, Hillsta Hälsingegård med museum, café och hantverk. Först intog vi en laxlunch och sedan blev guidning runt alla de gamla byggnaderna med intressant information från förr i världen. Hembygdsgården ingår som en del i världsarvet och noteras kan att Glada Hudik- teatern spelade in sin första film ”Hur många lingon finns det i världen” här på Ystegårn.

Som avslutning på studiebesöket blev det fika vid bussen och sedan åter norrut och hemma igen till kvällen.

Christina Sjölander

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel