Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småbarnsmammor bestulna i mataffärer

Annons

Polisen jagar en stöldliga som utnyttjar trängseln i stormarknadernas kassor och stjäl plånböcker från stressade småbarnsmammor.

I några fall har de också försökt ta ut pengar från de bestulnas kontokort, säger kriminalinspektör Peter Landeståhl vid Nackapolisen till TT.

Sedan i våras har polisen fått in fyra anmälningar i Nacka. Men gärningsmännen, som misstänks tillhöra samma familj, har också slagit till inne i centrala Stockholm samt i Ödeshög och i Blekinge.

Det handlar om minst fyra personer varav en eller två är kvinnor. De är i 20-35-årsåldern. Tjuvarna förekommer på övervakningsfilmer från samtliga platser. Två av dem har identifierats och är skrivna i Malmö men polisen har inte lyckats hitta dem.

Gruppen slår till på stormarknader som Coop, Ica Maxi och Kvantum. När mammorna packar ner varorna i kassar och tillfälligt lägger plånboken löst i barnvagnen tar en av tjuvarna på sig rollen att distrahera mamman medan en annan lägger beslag på plånboken. Även en äldre dam som hade plånboken synligt i väskan har blivit bestulen.

Vi uppmanar mammor och andra att inte lämna plånboken synlig i sådana här situationer, säger Landeståhl.