Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM i frågesport lockade många föreningar

SM betyder oftast Svenska Mästerskap, men riktigt så avancerat var det inte, utan det var Sidensjö Mästerskap i frågesport som arrangerades av Drömme IOGT-NTO för 24:e gången.

Sju föreningar ställde upp med åtta lag, det var Sidensjö IK, Sidensjö Hembygdsförening, Sidensjö Socialdemokratiska förening, Brynge Kulturförening, Rösjö By och Kultur förening, Drömmebygdens Intresseförening och Drömme IOGT-NTO med två lag.

Tävlingsledare var Eric Forsberg från Arnäs, med Roland Thelin och Bertil Westin som medhjälpare. Frågorna var utformade ”bit för bit”. På tre poäng fick man första ledtråden, på två poäng blev det mer tydligt och på en poäng var det oftast relativt enkelt att svara.

De första åtta frågorna handlade om mytologi, medicin, botanik, musikartist, näringsliv, politik – president, författare och namnet på en byggnad. Det var verkligen bredd på frågorna.

Lagen hade olika strategier, chansa på tre poäng eller invänta den lägre nivån. Allmänt ansåg lagen att frågorna var svårare än de brukar vara.

Vid halvtid ledde Rösjö by och Kulturförening med Brynge kulturförening endast en poäng efter.

Ulla Thelin och Birgitta Westman hade ordnat gott fika med macka och kaka som avnjöts vid borden och frågorna utvärderades och strategi för andra halvlek lades upp.

Eric fortsatte att ställa frågor kring träd/buske, bilmärke, kemi, sport, geografi, mattillbehör och zoologi. När alla femton frågor vara avklarade hade lagen på tredje och fjärdeplats samma poäng, så det blev utslagsfrågor mellan Sidensjö IK och hembygdsföreningen, där idrottsföreningen tog hem tredje platsen. Segrade gjorde Rösjö By och Kulturförening med Brynge kulturförening på andra plats. Så ställningen i halvlek stod sig tävlingen ut.

Roland och Bertil delade ut priser till de tre bästa lagen, tackade Eric Forsberg som tävlingsledare och lagen som deltagit. Frågesporten är ett trivsamt sätt att samla föreningarna i Sidensjö bygden, och händer inget oförutsett blir det 25-årsjubileum nästa år.

Olle Häggström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel