Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutkörd vårdarbetare om höjd pensionsålder: "Nej, min kropp går på sparlåga redan nu"

Annons

Jag fyllde 60 år för tag sedan och får mitt ”rosa kuvert". Döm om min förvåning när jag ser att åldern för att börja ta ut pension har höjts till 63. Nej! Min kropp går på sparlåga redan nu. Ja ha, det är bara att gilla läget.

Jag sitter vid radion dagarna innan jul och hör till min förskräckelse pensionsåldern ska höjas till 64 år. Det gör ont i hjärtat.

Läs också: Susanne Sjöstedt (S): Ett grupparbete som fokuserade mer på att komma överens än på innehållet

Undrar om min kropp säger stopp och jag inte orkar röra mig resten av mina dagar efter jag har gått i lagenlig pension. Mitt liv kanske förkortas på det sättet. Men, det är väl det de vill, de som bestämmer, så att det inte behövs betalas ut pension allt för länge till mig.

Jag har gjort rätt för mig, jobbat och betalat skatt sedan mitten på 70-talet. Ej heller nyttjat sociala bidrag annat än barnbidrag, som med min låga inkomst gått oavkortat till barnens kläder och dyligt.

Slutkörd vårdarbetare

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: Marcus Bohlin (lib): Valet mellan att jobba längre och sämre pensioner är rätt enkelt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel