Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta montera ner landsbygden – renovera Mogårn

Satsa på en nybyggnad eller renovering av Mogårn. Låt brukarna få bo i en lugn och vacker miljö. Vi som bor i Moliden eller byarna runtomkring vill bo kvar här även när vi inte klarar oss själva längre.

Man kan inte räkna allt i pengar, det finns fler värden än så. Inte heller är det säkert att ni har räknat rätt på de 70 miljonern – om ni räknar rätt så är det väl investerade pengar.

Personalen som sköter hemtjänsten, vart ska de utgå ifrån? Hur långt ska de åka till sina brukare, först från stan, sen till gårdarna runt Moliden – och de besöken är inte en gång om dagen! Man ska inte glömma att de som är i 60-årsåldern nu blir äldre med olika vårdbehov.

Har svårt att tänka mig ett asylboende av Mogårn, här finns inte längre någon affär, bussförbindelser till stan är inte många, inte lär de asylboende ha pengar till dessa resor heller.

Ni borde vara stolta över att en så fin by som Moliden fortfarande lever tack vare ideella krafter, men vi vill också ha arbetsplatserna kvar, och växa vidare. Gör nu en konsekvensanalys och ta med allt, det gör man genom att prata med de inblandade. Landsbygden behövs!

Tack för ordet!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel