Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slut med smärtsam ceremoni för barn

Bangladesh har upphört med en sedvänja från kolonialtiden som tvingar barn att kanta gatorna framför sina skolor varje gång som en dignitär är i staden, uppgav en minister på onsdagen.

Förra månaden hamnade en högt uppsatt tjänsteman i skottlinjen efter att hundratals elever tvingats vänta i brännande solgass i timmar på att hälsa honom välkommen.

Många bangladeshier har liknande minnen från sin egen skoltid och besök från upphöjda byråkrater och annat viktigt folk kan vara vanligt förekommande på landsbygden.

Vi har upphört med den här traditionen för att den inte är ett bra exempel. Den är onödig. Den är smärtsam för eleverna och den gör deras vårdnadshavare arga, sade utbildningsminister Nurul Islam Nahid till AFP.

Traditionen sträcker sig tillbaka till det sena 1800-talet när representanter för den brittiska kolonialmakten som inspekterade skolor välkomnades av elever som kantade gatorna och viftade med flaggor och blommor.