Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slitstarkt snötäcke till jul

Väderlotteriet ger viss utdelning på julafton.

Snötäcket ger inte vika och dopparedagen bjuder på uppehåll i större delen av landet - med chans till solglimtar.

I morgon blir det minusgrader i hela landet och snödjupet bättras på i framför allt Götaland där det väntas upp till en decimeter nysnö. Även i mellersta Norrland och i södra och östra Svealand blir det snöfall.

På onsdag hamnar kvicksilvret nära noll i Stockholms och Södermanlands län. Gotland kan eventuellt få någon plusgrad men i övrigt blir det minusgrader. Snön faller över större delen av landet, med vissa lokala undantag. Sverige ligger med andra ord noga inbäddat i ett snötäcke på julafton. Då väntas det bli uppehåll från norra Norrland och nedåt i landet, med några lokala undantag. Västkusten, Skåne, Blekinge, Öland och Gotland kan få plusgrader - utan att snön försvinner.

Dessa områden väntas få molnigt väder, men med chans till solglimtar. En liten chans till julaftonssol finns även i Stockholms län och i södra Norrland.

På juldagen ser det ut som ett snöfallsområde drar över Götaland igen och det når upp över sydöstra Svealand under kvällen. På annandagen väntas det bli minusgrader i hela landet igen, bortsett från Gotland som kan ligga lite på plussidan.