Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slitstarkt snötäcke till jul

Annons

Väderlotteriet ger viss utdelning på julafton.

Snötäcket ger inte vika och dopparedagen bjuder på uppehåll i större delen av landet - med chans till solglimtar.

I morgon blir det minusgrader i hela landet och snödjupet bättras på i framför allt Götaland där det väntas upp till en decimeter nysnö. Även i mellersta Norrland och i södra och östra Svealand blir det snöfall.

På onsdag hamnar kvicksilvret nära noll i Stockholms och Södermanlands län. Gotland kan eventuellt få någon plusgrad men i övrigt blir det minusgrader. Snön faller över större delen av landet, med vissa lokala undantag. Sverige ligger med andra ord noga inbäddat i ett snötäcke på julafton. Då väntas det bli uppehåll från norra Norrland och nedåt i landet, med några lokala undantag. Västkusten, Skåne, Blekinge, Öland och Gotland kan få plusgrader - utan att snön försvinner.

Dessa områden väntas få molnigt väder, men med chans till solglimtar. En liten chans till julaftonssol finns även i Stockholms län och i södra Norrland.

På juldagen ser det ut som ett snöfallsområde drar över Götaland igen och det når upp över sydöstra Svealand under kvällen. På annandagen väntas det bli minusgrader i hela landet igen, bortsett från Gotland som kan ligga lite på plussidan.