Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har börjat tycka om att flytta runt

/
  • Michal Zajkowski är glad att han till slut bestämde sig för att lämna Örnsköldsvik. Han tänker dock återvända när hockeykarriären är över.

Att bo någon annanstans än i Örnsköldsvik var länge en främmande för honom.
Fast efter att ha tvingats flytta runt i Sverige för att kunna fortsätta spela hockey så har den tidigare så hemkäre målvakten Michal Zajkowski kommit på andra tankar.
– Det hade varit roligt att prova på att spela någon säsong utomlands innan man lägger av, säger han.

Annons

Att lämna Örnsköldsvik som han växte upp i ville var egentligen inte något Michal ville göra.

– Nej, säger han och fortsätter:

– Jag var alldeles för hemkär av mig.

Till slut kände han sig dock tvingad.

– Det är inte så att jag ångrar att jag stannade så länge som jag gjorde, jag trivdes ju i Örnsköldsvik och tiden i Modo var rolig, fast så här i efterhand inser jag att jag borde ha flytta därifrån tidigare, säger han och tillägger:

– Jag hade kört fast, det var väl lätt för tränarna att bänka mig för jag gnällde aldrig när jag inte fick spela utan kämpade bara vidare så hamnade i andremålvaktsfacket, och jag saknade självförtroende.

Sedan han lämnade Örnsköldsvik har han levt ett kringflackande liv.

– Det har känts som att man levt i resväskan, först gjorde jag en säsong i Örebro, sedan var jag i Tingsryd i två säsonger, och den här säsongen är jag i Oskarshamn, fast det har bara varit roligt. Jag har fått spela betydligt mer än i Modo och utvecklats mycket. Sedan har jag lärt känna en massa människor.

Nu lockas han av tanken på att flytta till något annat land.

– Att flytta runt har bara känts lättare och lättare sedan jag lämnade Örnsköldsvik, och det hade varit roligt att prova på att spela någon säsong utomlands innan man lägger av, men sedan är det bara Örnsköldsvik som gäller.

Mer läsning

Annons