Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väljer välgörenhet framför julklappar

/
  • Det är hennes mamma som har inspirerat Ulla Sjöström att skänka till behövande.

Västerbottnisk blöta på julbordet och julmusik i högtalarna.
Det är ett måste för Ulla Sjöström.
Fast för henne handlar julen om så mycket mer än så.
– Barnen får så klart paket, julen är ju ändå deras högtid, men jag tycker det är viktigt att tänka på de som inte har det så bra, och vi brukar skänka till behövande i stället för att ge paket till de vuxna, säger hon.

Annons

För de flesta innebär julen några dagars lugn och ro mitt i all vardagsstress.

Fast för Ulla Sjöström som inte bara är chef för två musikutbildningar utan även driver ett företag inom turismbranschen är det ungefär som vanligt.

– Nej, jag har det lika stressigt som i vanligt, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– Vi ska vara hemma i år men eftersom vi är så många, om man räknar ihop alla våra barn och deras familjer så tror jag att vi är 37 eller 38 stycken, och utspridda över hela landet så får vi fira jul i tre omgångar. Det krävs med andra ord en hel del pusslande för att få ihop allting.

Det är inget hon misströstar över.

Tvärtom.

– Visst är det stressigt, jag brukar behöva några dagar runt nyår att pusta på för det är mycket som måste göras, men det är det värt. Det ska bli så himla roligt att träffa alla barn och barnbarn. Jag längtar verkligen efter att få krama om dem.

Hur brukar julaftnarna se ut hemma hos er?

– Jag brukar spela mycket julmusik och på julbordet så måste jag som kommer från en liten by mellan Umeå och Skellefteå bara ha västerbottnisk blöta. Fast det där med julklappar har vi tonat ner lite nu när vi blivit så många. Barnen får så klart paket, julen är ju ändå deras högtid, men jag tycker det är viktigt att tänka på de som inte har det så bra, och vi brukar skänka till behövande i stället för att ge paket till de vuxna. Det har blivit allt från höns och getter till medicin och skolmaterial genom åren. Det där om att tänka på andra har jag med mig hemifrån. Trots att vi var sju barn så brukade mamma alltid bjuda in de i byn som hon visste inte hade råd att fira julen eller inte hade någon att fira den med.

Mer läsning

Annons