Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tröttnar aldrig på att trumma

/
  • Att lyckas som musiker är allt annat än enkelt men Mårgan Höglund har gjort det. Även han har dock haft det kämpigt emellanåt.

Livet som musiker kan vara tufft.

Fast ångra sitt val av yrke har Mårgan Höglund från Örnsköldsvik aldrig gjort.

– Jag älskar verkligen mitt jobb, säger han.

Annons

Att det var trummis han skulle bli bestämde han sig tidigt för.

– Det var pappas förtjänst att jag började, säger Mårgan och fortsätter:

– Han spelade i ett dansband när jag var liten och en gång fick jag följa med honom på en repetition. Jag var helt tagen efteråt och när vi kom hem satte jag mig på golvet i vårt vardagsrum och började spela på burkar.

På den vägen är det.

Carola, Måns Zelmerlöw, Brolle, Tommy Nilsson och Janne Schaffer är bara några av artisterna som han har spelat tillsammans med under sina år som trummis och han har medverkat i allt från Ladies night till Let’s dance och Allsång på Skansen.

Branschen är dock speciell.

– Visst är den det, säger Mårgan och tillägger:

– Det är inte mycket till framförhållning. Jag brukar på sin höjd veta vad jag ska göra det närmaste halvåret. Och en del månader är det dåligt med jobb, september då alla sommarturnéer har tagit slut och januari efter julkonserterna brukar vara värst, och det gäller att stoppa undan pengar så man klarar sig. Sedan går det inte att stanna hemma bara för man känner sig lite krasslig och eller att ha en dålig dag för det finns massor av duktiga musiker i det här landet som kan ta ens plats.

Trots det trivs han med tillvaron som trummis.

– Jag älskar verkligen mitt jobb, säger Mårgan och fortsätter:

– Det blir aldrig tråkigt.

Vad har du på gång härnäst?

– Jag ska vara med i Stjärnjul, vi kommer sammanlagt att göra sex spelningar, och Hjältegalan. Sedan tänkte jag faktiskt ta ledigt ett tag innan det är dags för Melodifestivalturnén.

Mer läsning

Annons