Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiden räknas före och efter älgjakten

/

Karl-Anders är pensionär sedan ganska många år nu fast jaga älg gör han fortfarande, ett stort intresse som gått som en röd tråd genom livet.

Annons

85 år fyller i dag Karl-Anders Nordström, Docksta.

Karl-Anders är pensionär sedan ganska många år nu fast jaga älg gör han fortfarande. Det började han med redan som 16-åring. Ett stort intresse som gått som en röd tråd genom livet. 14-taggaren han fällde 2002 är han fortfarande väldigt stolt över.

– Tideräkningen är före och efter älgjakten, i alla fall om du frågar min fru, säger han.

– Till hösten gör jag min sjuttionde älgjakt

Han är född och uppvuxen i Vibyggerå och till sin familj räknar han frun Birgit, fyra barn med respektive och ett stort antal barnbarn

Hela sitt yrkesverksamma liv har Karl-Anders jobbat i skolans värld. Efter folkskoleexamen vid 20 års ålder började han jobba som lärare. De sista 22 åren innan pension var han rektor i Herrskogs rektorsområde.

– Jag har alltid trivts i skolan, faktiskt mer som lärare än som ledare.

Karl-Anders är en aktiv pensionär, bästa hemmasysslorna är trädgårdsarbete, matlagning och att lyssna på ljudböcker. Mest blir det deckare och han gillar den svenska författaren Mari Jungstedt. Favoritförfattaren över alla andra är dock Agatha Christie men hennes böcker har han sedan länge läst, allihop.

Karl XVI Gustav är en person som Karl-Anders gärna skulle vilja träffa. Att få möjlighet att lära känna personen bakom kungatiteln tycker han skulle vara intressant.

– Jag minns sista april 1946 när det var någon vid majbrasan som utbringade ett leve för den nyfödde prinsen.

För ett antal år sedan var han på sitt livs drömsemester, Gambia. Det var så fantastiskt så det drömmar han om att få göra om.

Födelsedagen firas på hemmaplan. Det är som vilken vanlig födelsedag som helst.

– Alla i familjen som kan kommer nog över på fika och tårta.

– En av sönerna är fenomenal på att göra tårtor, så det fixar han till mig.

Mer läsning

Annons