Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stolt över att fylla 50, trodde inte han skulle bli så gammal

/

50 år fyller i dag Andreas Raupach, födelsedagen firas med fest för vännerna i Åmynnesgården, en lokal han hyr av Åmynnets intresseförening.

Annons

Andreas, som ursprungligen kommer från Tyskland flyttade till Sverige för åtta år sedan. Det var närheten till naturen som lockade och att det är så fint i Sverige. Andreas ville ge sina barn en chans att få växa upp på ett ställe där det skulle vara nära till naturupplevelser. Efter åtta år är det Sverige som är hemma. I dag är det bara ett av de fyra barnen som är i Sverige.

Han beskriver sig själv som en person som jobbar snabbt och effektivt, han är noggrann och generös och älskar barn.

– Jag är nog typiskt tysk

Mästermåleri i Örnsköldsvik är hans arbetsgivare och jobbet för honom runt till en mängd olika platser.

Favoritplatsen är dock hemmet tillsammans med frun Daniela.

En stor dröm är att få åka till Japan någon gång i framtiden. Den drömmen kommer sig av att han har vänner som kommer från därifrån. Kanske blir det av under nästa år.

Andreas bodde många år i en region i Tyskland där backhoppning var stort och är idag intresserad av mycket som rör sport, framför allt vintersport som skidåkning och skidskytte och backhoppning men intressena rör sig också kring familjen och hus och hem.

Hur känns det att fylla 50 år?

– Det känns fantastiskt, jag är stolt över att fylla femtio, trodde aldrig att jag skulle bli så gammal. Jag hade en tumörsjukdom när jag var yngre som enligt läkarna gjorde att jag inte skulle leva så länge.

Mer läsning

Annons