Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutade för att kunna stanna

/
  • Anders Söderberg ångrar inte att han la av med hockeyn.

Hockey hade Anders Söderberg kunnat spela än i dag om han hade velat – men när det inte längre fanns någon plats i Skellefteå AIK för honom så valde han att sluta.

Bara för att kunna stanna i staden som har kommit att bli hemma för honom och hans familj.

Annons

Att han skulle bli kvar i Skellefteå efter hockeykarriären trodde han inte när han flyttade dit från Örnsköldsvik för tio år sedan.

Så blev det dock.

– Vi trivs väldigt bra här, säger Anders, som valde att sluta när ungdomssatsande Skellefteå inte erbjöd honom något nytt kontrakt inför förra säsongen, och fortsätter:

– Det gick bra för mig den sista säsongen också, och det var många andra klubbar som hörde av sig så visst hade jag kunnat spela vidare, men vi var inte beredda att flytta härifrån.

Läs också:

Timander slår inte av på takten

Hockeyälskaren från Japan fann sig själv i hockeymetropolen

Det beslutet har han aldrig ångrat.

– Det var inte något enkelt beslut, jag hade ju spelat hockey i över tjugo år och det hade blivit en livsstil, men det känns som att det var rätt beslut. Allting har ju sin tid.

Nu för tiden arbetar han som speditör på ett transportföretag.

– Det är inte omöjligt att jag återvänder till hockeyn någon gång i framtiden, jag funderade på att fortsätta inom den efter jag hade bestämt mig för att sluta spela själv, men jag ville prova på något annat först.

Att flytta tillbaka till Örnsköldsvik är heller inte uteslutet.

– Vi får se vad som händer, säger Anders och tillägger:

– Även om det var länge sedan vi bodde där nu så har Örnsköldsvik fortfarande en speciell plats i våra hjärtan och vi tillbringar mycket av vår lediga tid där. Vi köpte faktiskt en stuga i Näske för inte så länge sedan.

Mer läsning

Annons