Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger visste tidigtvad han ville bli

/
  • Roger trivs på jobbet, men på fritiden är det idrott som gäller och han är bland annat engagerad som målvaktstränare och spelar själv i korpen.
  • Roger Berg har jobbat med bilar i halva sitt liv och hans arbetsplats sedan 1994 är på Berners i Härnösand.
  • Roger Berg, Ramvik, fyller 40 år i dag.
  • Redan som liten grabb hemma hos mormor i Ramvik, där det fanns allehanda fordon, väcktes intresset för bilar.

Han har jobbat med bilar i halva sitt liv, dels som bilmekaniker och dels som bilplåtslagare. Men intresset började långt tidigare hemma hos mormor i Bjärtrå.
– Hon hade en bondgård och där fanns fordon av olika slag som traktorer med mera, säger Roger Berg, som är född i Sundsvall men har vuxit upp i Bjärtrå.

Annons

Familjen bodde på gångavstånd från hans mormor, vilket gjorde att Roger tillbringade mycket tid på hennes gård.

När det var dags att välja inriktning till gymnasiet blev valet lätt. Han skulle gå fordonsprogrammet på Ådalsskolan i Kramfors, där han utbildade sig till bilmekaniker.

Men det var som bilplåtslagare han började sin yrkesbana i Kramfors och jobbade från början i sin kusins firma. Men nu och sedan 1994 jobbar han på Berners i Härnösand, varav de första åtta åren som bilmekaniker och därefter som bilskadereparatör.

När vi träffar Roger under måndagsförmiddagen är han i full färd med att iordningställa en Golf. Det är mycket jobb på gång och de servar inte bara egna märken, som Volkswagen och Skoda utan reparerar även andra bilmodeller.

Yrket har under årens lopp förändrats en hel del och det gäller att hela tiden vidareutbilda sig.

– Det har blivit mer och mer avancerat, nu ska man vara datatekniker för att klara av jobbet. Verktygen har med åren också blivit mycket bättre och arbetsmiljön är en helt annan, säger Roger, som trivs bra på arbetet.

Som person är Roger enligt sin fru en väldigt snäll, lugn och noggrann person. På fritiden är det familjen och idrott som gäller och han är själv med och spelar i korpen, eller gubblagen som han säger, som fotbollsmålvakt i Kramfors och hockeymålvakt Kramfors och Nyland. Dessutom spelar han hockeybockey. Roger har ett förflutet som hockey- och fotbollsspelare i Bjärtrå och hockeyspelare i IFK Nyland. Nu är han också engagerad som fotbollsmålvaktstränare, bland annat i sin dotters lag Ramviks IF/Frånö, flickor födda 02, men också lag födda 07, där yngste sonen spelar.

Blir det tid över lägger han ner det på att se om sitt hus i Ramvik och stugan i Lövsjön. Ett annat intresse är fiske och vara ute och cykla, såväl på landsväg som i skogen.

I dag fyller Roger 40 år men firande får vänta till på lördagskväll då det blir fest för inbjudna på Västgården i Judeby.

Mer läsning

Annons