Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Ann-Mari Holmström: Hon var det samlande navet i familjen

/

Ann-Mari Holmström född Nordin, Gideå har somnat in omgiven av sina närmaste 14 juni 88 år gammal. Närmast sörjande är barnen med familjer

Annons

Ann-Mari föddes i Torsböle och gifte sig med pappa Paul 1946. De övertog hans föräldrahem och livnärde sig som jordbrukare och har sedan dess varit Gideå trogen. Vi barn föddes allt eftersom, 5 döttrar och en son. Under många år hade mamma hade även sommarbarn. Ann-Mari blev änka 2001 då pappa hastigt dog. De hade sedan tidigare sålt jordbruket till sonen och byggt nytt hus intill.

Hon tyckte mycket om allt handarbete och alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn har försetts med värmande sockor. Under försommaren i år hann mamma vara med på ett barnbarnsbarns dop samt ett barnbarns bröllop.

I centerkvinnorna och politiskt engagerad var mamma i både socialnämnden och kyrkan. Efter pensionen var hon även aktiv i PRO.

Mamma var generös och skänkte gärna pengar till olika insamlingar. Vid jämna födelsedagar önskade hon inga presenter utan pengar till olika ändamål.

Ann-Mari som var väldigt släktkär, var det samlande navet i familjen och vår släkt. Mammas systrar kom ofta på efterlängtade besök. Vi barn åkte gärna hem till mamma och pappa på helgerna. Familjen blev med åren till mammas glädje större och större och har utökats med 18 barnbarn och även 18 barnbarnsbarn.

En älskad mamma, som alltid ställde upp när helst vi frågade om hjälp, blev till slut i behov av mer hjälp än hemtjänsten kunde ge och valde själv att flytta till Björkhem som hon så hårt arbetade för under sin politiskt aktiva tid. Hon trivdes där och sa "ni ser väl hur bra jag har det". Mamma sålde då huset till ett barnbarn.

Vi vill tacka personalen i Gideå Hemtjänst samt på Björkhem för den fina och kärleksfulla omvårdnad som Ann-Mari fått.

Vi barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer att minnas henne med tacksamhet, stolthet och glädje över att just hon var vår mamma och mormor/farmor och gammelmormor/farmor.

Barnen med familjer

Mer läsning

Annons