Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känd bluesprofil lirar på deras fest

/
  • I morgon blir Micke Nylander och Madeléne Nordlander äkta makar och de räknar med en storslagen fest. Samtidigt firar nämligen Micke sin 50-årsdag och hans svägerska Tess, sin 30-årsdag.
  • Micke Nylander är basist i coverbandet Saxum.

Det blir ett minst sagt storslaget firande i Österforse i morgon lördag med både bröllops- och 50-årsfest för Mikael Nylander och hans blivande fru Madeléne Nordlander
– Vi börjar med bröllop och avslutar med ett riktigt party tillsammans med släkt och vänner, säger han.

Annons

Det är hans eget band, Saxum, som underhållner, men också den kände deltabluesprofilen Bottleneck John.

– Det är fantastiskt roligt att en världsartist som han ska lira på vårt kalas, säger Micke, som han kallas.

Hur kommer det sig att han spelar på din fest?

– Det slumpade sig så att när jag började köra buss på Östersund tyckte jag mig känna igen en kille där och det visade sig var Bottleneck John, eller Johan Eliasson, som han egentligen heter. Jag hade sett honom spela på Sollefteå Bluesförening några månader tidigare. Han jobbar i bland på bussgods i Östersund, så vi träffas emellanåt. Jag frågade om han hade lust att spela lite på min 50-årsfest och han bokade in det i kalendern direkt. Det blir en höjdare, säger Micke nöjt.

Micke är uppvuxen i Österforse och har tidigare jobbat på Långseletvätten och Långsele skomakeri i cirka nitton år, för att sedan börja studera på Komvux och utbilda sig till bredbandstekniker.

– Men det fanns inga jobb då och när jag fick möjligheten att ta körkort på de tunga behörigheterna blev jag bussförare och har nu kört buss i cirka tio år. Sedan förra sommaren kör jag linje 40 mellan Sollefteå och Östersund. Det är ett kanonjobb, inga kvällar och helger, hemma till middagen varje dag.

Du ska också gifta dig samma dag, när träffades ni och när bestämde ni er för giftermål?

– Vi träffades genom musiken, hon började sjunga i Saxum och vi har varit ett par sedan 2011. Jag friade för 1 ½ månad sedan knästående och allt.

Vigseln äger rum i Sollefteå kyrka med de närmast familjen närvarande.

Hur länge har du spelat i Saxum?

– Jag och en kompis startade bandet för drygt tre år sedan, han kunde inte spela gitarr och jag hade aldrig spelat bas, vi spelar hellre än bra och högt.

Vilken sorts musik spelar ni?

– Covers, bland annat Deep Purple, Black Sabbath, Queen med flera.

Vad lyssnar du själv helst på för musik?

– Mest blues och rock, det mesta faktiskt, utom dansband och rap.

I övrigt ägnar han fritiden bland annat åt att köra mc, men numera blir det inte så långa sträckor.

– Men mot Höga kusten finns det härliga hojvägar, säger han.

Enligt sin blivande fru är Micke en glad, omtänksam och lättsam person, själv tycker han att han ibland kan vara lite lat och det kan ta tid innan han får saker och ting gjorda.

– Men jag är bra på att köra buss och grilla.

Vill du avslöja mer om festen?

– Min blivande svägerska firar sin 30-årsdag, så det blir egentligen 80 år. Roligt är även att två mostrar kommer från Dalarna och ska vara med och fira.

Mer läsning

Annons