Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Wedin har fortfarande många järn i elden

/
  • John Wedin tillsammans med vapendragaren, mettelspitzen Yarilo

John Wedin fyller 70 år idag

Annons

Pensionären John Wedin är född och uppvuxen i Skorped och är numera bosatt i Nyland tillsammans med sin fru Kerstin och hunden Yarilo, en liten kolsvart mittelspitz. Han beskriver sig själv som noggrann, gladlynt och humoristisk.

Som ung spelade John gitarr och turnerade under 60- och 70-talen med orkestern Lewis. Han är utbildad bilmekaniker men jobbade under många år som bilförsäljare, sålde både Saab och Volvo. De sista 25 åren i yrkeslivet jobbade han som boendevärd för Krambo och sedan Kramfors kommun.

John har haft ett stort intresse för trav och travhästar under sitt liv. Familjen flyttade 1988 till Dannero för att han skulle kunna odla sitt intresse. Det är ett stort antal hästar som passerat under årens lopp. Samtidigt som han jobbat heltid har han tränat och kört hästarna, under en period hade han tre hästar samtidigt i träning.

Som pensionär odlar han sina hem- och trädgårdsintressen, fiske och hunden Yarilo. Sommartid ställer han också upp och hjälper sonen som vaktmästare vid Skule naturscen. Favoritplatsen är Degersjö som ligger i Skorped.

Födelsedagen kommer att firas tillsammans med sönerna och deras familjer samt sina syskon vid Skule naturscen.

– Där ska vi äta gott och ha roligt.

Någon uppvaktning vill han inte ha.

– Jag har redan allt jag behöver.

Mer läsning

Annons