Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helen Thelberg trivs bäst i hemmet i Gussjö

/

Annons

50 år fyller i dag Helen Thelberg, Härnösand.

Helens döttrar beskriver henne som en riktig hönsmamma som alltid ställer upp, hon är dessutom väldigt omtänksam och hjälpsam.

Favoritplatsen är hemmet i Gussjö men på semester har hon några gånger åkt till Alcudia på Mallorca. Då har hon bott på hotell Las Gaviotas och trivts jättebra.

Helen gick på Nordviksskolan, jordbruksinriktning som ung, numera jobbar hon som kokerska i matsalen på Ängecenter där hon är mycket uppskattad av de som bor där. Att jobba som kokerska har inte minskat hennes intresse kring mat och bakning. Det är något hon gärna håller på med hemma också.

Familjen består av sambon Karl-Erik, de vuxna döttrarna Emelie, Johanna som redan flyttat hemifrån och den yngsta, Caroline som fortfarande bor hemma. Sedan får vi inte glömma katten Kurtan.

Ett av Helens stora fritidsintressen är Härnösands Paradorkester. Intresset växte fram när att två av döttrarna blev medlemmar i orkestern. De har både varit aktiva i själv orkestern som trumpetare och med drillning. Helen är numera uniformsansvarig i paradorkestern vilket har inneburit en hel del resor.

– Fast hemma är ändå alltid bäst, säger Helen

Hemmet i Gussjö är en jordbruksfastighet men några kor eller grisar finns normalt inte på gården. Just den dagen tidningen når henne är de däremot på väg för att hämta ett par grisar.

En del av göromålen på gården är favoritsysslor, bland annat att köra traktor eller kapa och klyva ved. Det sysselsätter Helen sig gärna med.

Födelsedagen firas lördag 2 juli med öppet hus hemma på gården i Gussjö.

– ...men de som kommer och hälsar på redan i dag tisdag blir inte utan fika, hälsar Helen

Mer läsning

Annons