Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har fullt upp nu med"

/
  • Roger Dannberg trivs med tillvaron som pensionerad fotbollstränare. Han vill dock inte dörren för en comeback i framtiden helt utan lämnar den lite på glänt.

Fotbollen var länge en stor del av hans liv men efter 20 år som tränare för bland annat Anundsjö, Friska Viljor och Sollefteå fick Roger Dannberg från Mellansel nog och la av.
Någon lugn och ro har han dock inte fått.

Annons

Han la egentligen av redan för två år sedan men när Sollefteå, som åkte ur tvåan efter hans avhopp och riskerade att åka ur även trean, hörde av sig i våras kunde han inte säga nej.

Under hans ledning lyckades Sollefteå att ta sig ur knipan man hade försatt sig själv i men någon fortsättning som tränare kommer det inte att bli för honom.

– Det känns som att jag fattade rätt beslut när jag bestämde mig för att lägga av, säger han och fortsätter:

– Det är rätt slitsamt att vara tränare, matcherna och träningarna är inte det som tar mest tid utan all planering, och jag känner mig färdig. Jag har ju gjort det mesta som går att göra som tränare här omkring. Att jag hoppade in och hjälpte Sollefteå under några veckor nu i höst var bara för att jag känner för klubben.

Så du har inte fått tillbaka suget?

– Det får jag så fort jag tittar på en match eller börjar prata fotboll med någon. Man ska väl aldrig säga aldrig, jag trodde ju att det var över förra gången jag la av, men då ska det till något speciellt.

Vad gör du av tiden som du la på fotbollen förut?

– Säg det! Jag förstår inte hur jag hann med allt förut för jag har fullt upp nu med.

Hans fotbollsintresse är dock fortfarande stort.

I tisdags åkte han till Stockholm för att se VM-kvalmatchen mot Tyskland.

– Vilken jäkla match, säger han och tillägger:

– Motståndet var visserligen tufft men det är ändå otroligt svagt att släppa in fem mål. På hemmaplan till råka på allt. Jag hade god lust att hoppa ner till bänken där ett tag. Landslaget känns inte alls lika strukturerat som det gjorde när Lars Lagerbäck var förbundskapten. Det har blivit lite mañana över det sedan Erik Hamrén tog över.

Mer läsning

Annons