Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från glamourmodell till konstnär

/
  • Från glamourmodell och dokusåpadeltagare till författare och konstnär. Carolina Gynning är stolt över sin livsresa.

Hon var glamourmodellen med dubbel D-kupa som vann Big brother. Sedan vände hon sitt liv och sitt kändisskap i en annan riktning.
– Det handlar om att älska sig själv, säger Carolina Gynning.

Annons

Hon lever ett dubbelliv numera. Å ena sidan konstnär, omgiven av starka färger och excentriska vänner i sin studio. Å andra sidan familjelivet, det "svennebananiga", som hon säger med ett skratt. Man och barn i villa utanför Stockholm, Volvo i garaget. Lugna hemmakvällar. Fritiden är vikt åt familjen, matlagning och påtande i trädgården.

– Jag får både tryggheten och det där utsvävande och stundtals lite galna, och det är en sådan häftig kombination. Jag behöver de där kontrasterna, för har jag bara det ena så blir jag tokig, säger Carolina Gynning.

Det fanns en tid när hon var mest känd som glamourmodellen som vann tv-såpan Big brother. Sedan dess har mycket vatten flutit under broarna. Hennes yrkestitlar är nu så många att de kan fylla ett A4. Förutom konstnär kan hon kalla sig designer, skådespelare, programledare, modell, konferencier, bloggare och entreprenör. Hon har också skrivit böcker, gett ut en skiva och lanserat en egen parfym.

Hon beskriver sig som en driven människa med mycket energi. Med hjälp av kändisskapet har hon byggt sitt varumärke, och hennes förebilder är kända kvinnor som har lyckats förena kreativt skapande med kommersiell framgång. Till exempel Heidi Klum, Efva Attling och Carla Bruni, men också Marie Göranzon, som spelade hennes mamma i Jesper Ganslandts film Blondie.

Sina ungdomsår har Carolina Gynning beskrivit i självbiografierna Ego girl och Ego woman. Det var en vild tid då hon strävade efter en modell- och filmkarriär i Europa, gjorde lättklädda modelljobb och opererade brösten. Den perioden satte hon symbolisk punkt för genom en bröstförminskning, som dokumenterades av fotografen Elisabeth Ohlson Wallin som en konstinstallation.

Resan "från trashen in i credden", med hennes ord, ser hon i dag som sin stoltaste bedrift.

- Att jag lyckades vända hela mitt liv och mitt kändisskap, det tycker jag är häftigt. Ska du ändra dig själv kan det ju inte bara vara en pr-kupp, det är ett enormt arbete med ens person. Det handlar om att älska sig själv och känna att man är värd att betraktas som en seriös och bra människa. Och det har jag gjort med åren.

Ett starkt stöd har hon haft från sin familj. Föräldrarna är konstnärer och har gett henne kärlek och stöttat hennes konstnärliga ambitioner. Tryggheten och det kreativa flummet har alltid funnits som två poler i hennes liv.

Mer läsning

Annons