Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firas med flödande sol och mexikanska rytmer

/
  • Under 21 år har Åsa Ögren gett service till kunderna på Ica Centrum i centrala sta'n.
  • Hela familjen Ögren – pappa David och mamma Åsa, samt barnen Emilia och Pontus befinner sig nu på en härlig semesterresa med sol och värme.

"Vi har det jättebra, barnen är också med och de stortrivs", berättar Åsa Ögren, som tillsammans med make och barn rest till ett sommarvarmt Mexiko för att fira hennes fyrtioårsdag.

Annons

Ett firande som först inleds med en tur till stranden för att under kvällen fortsätta med besök på någon trevlig restaurang i Playa del Carmen.

Det är inte bara Åsa som firas i familjekretsen denna dag. Hon har nämligen en tvillingsyster som heter Mia.

– Hon firar sin födelsedag hemma med släkten. Det är första gången på fyrtio år som vi inte firar tillsammans, säger Åsa och visst anas väl ett litet vemod i rösten.

Vart reser ni helst i familjen – sol eller värme?

– Reser vi, så reser vi gärna till värmen och jag kan rekommendera Mexiko, svarar Åsa.

Hur är det med julstämningen där?

– Här i Mexiko klär de också julgranar och pyntar med ljusslingor. Julafton firar vi på planet hem.

Åsa är född i Stockholm, en stad där hennes mor har sina rötter. När Åsa och tvillingsystern Mia var sex månader gamla, gick flytten till Örnsköldsvik.

Glad, snäll och energisk är ord med vilka Åsa Ögren helt kort kan beskrivas. Hon trivs allra bäst när hon vistas utomhus och idrott har genom åren varit ett stort intresse.

– Jag har alltid hållit på med idrott sedan jag var sex år, berättar Åsa som spelat innebandy i VK Rasket och har fyra SM-guld och ett Europacup-guld på meritlistan.

– Jag spelade även fotboll med Själevad i division två fram till och med 1998, berättar hon vidare.

Åsa håller sig fortfarande i god form och håller igång med träning på Hälsokicken och Guns Lev & Gå. För närvarande är det nog ändå engagemanget i barnens fritidsintressen som kommer främst.

– Pontus spelar tennis i ÖTK och fotboll i Domsjö och Emilia är konståkare i ÖKK, berättar mamma Åsa.

Sedan många år tillbaka har Åsa jobbat inom livsmedelsbranschen. Hon arbetar på Ica Centrum, en arbetsplats som hon varit trogen under 21 år.

– Jag trivs med mitt jobb och att få träffa många människor, kommenterar hon den långa anställningstiden.

Det är med andra ord full fart hela tiden för Åsa, både på jobbet och under fritiden – men visst kopplar hon av helt också.

– När jag vill koppla av bakar jag gärna bullar och kakor. Riktigt slappar – det gör jag i soffan med någon bra tv-serie i rutan.

Mer läsning

Annons