Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

William vill göra mål

/
  • Snäll, målinriktad och social – det är William Lindgren i ett nötskal, enligt mamma Annika.

William Lindgren har en dröm. Han skulle väldigt gärna vilja träffa hockeyspelarna i Modo och då i synnerhet Per Åge Skröder som är den speciella favoriten.

Annons

William är en glad kille som älskar ishockey och hans två favoritplatser är följaktligen Nipvallen i Sollefteå och Fjällräven Center i Örnsköldsvik. Favoritlaget Modo följer han med spänning och hans önskan är att en dag "bli lika duktig som Per Åge Skröder". Själv spelar William med Sollefteå Hockey.

Vilken är din plats på isen?

– Vi spelar på lite olika platser, men roligast är att vara utespelare och få göra mål, svarar han.

När vi pratas vid är William nyss hemkommen från dagens skolarbete. Han berättar att först av allt brukar tar han itu med läxan, sedan blir det lite olika fritidsaktiviteter. Förutom ett stort hockeyintresse lyssnar han gärna på musik, är tillsammans med sina kompisar, spelar dataspel och emellanåt kan det bli tv-spel också.

Det kanske blir några nya spel till William nu när åttaårsdagen har kommit. Själv har han inte önskat sig något speciellt, men hoppas förstås på många presenter och en smaskig tårta. Det blir tätt mellan paketöppningarna om man som William är född i december. Snart kommer ju som bekant julen också.

Tror du att det kommer någon tomte hem till er?

– Ja, svarar William utan minsta tvekan i rösten.

Mer läsning

Annons