Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vivi har bytt steken mot smycken

Restaurangbranschen har länge varit Vivi Forsmans huvudsakliga sysselsättning och då som egen företagare. Men nu är hon anställd av sin dotter – i en helt annan bransch.

Annons

Dottern Cathrine har smyckeföretaget Pagoni där Vivi jobbar. Mycket av försäljningen av smycken och smyckedelar sker via internet.

– Så har vi kurser också och det är väldigt populärt, berättar Vivi, som tycker att det känns ganska skönt att ha lämnat arbetet som egenföretagare och inte behöva tänka på jobbet alla veckans sju dagar.

– När jag hade företag, var min dotter anställd av mig istället, säger Vivi skrattande.

Vivi Forsman är född i Moliden och flyttade till Gullänget när hon gick i sjätte klass. Sedan två och halvt år är hon Örnsköldsviksbo igen efter tio år i Skåne. Favoritämnet i skolan var hemkunskap och som femtonåring flyttade Vivi till Stockholm och började jobba som hembiträde. Hon har varit ägare till restaurangen på Örnsköldsviks flygplats och även varit restaurangägare i Falsterbo och Trelleborg. Den kontorsutbildning hon gick på Nolaskolan och senare turist- och serviceutbildningen på Komvux anser Vivi att hon haft mycket stor nytta av i sitt arbete som egenföretagare. Att ha restaurang är ju inte bara att laga mat.

– Det som är mest roligt är festmat, dekoration, och att göra smörgåstårtor.

På fritiden umgås Vivi mycket med sina barnbarn. Hon sitter också med i styrelsen för Övikskretsen av Röda korset och visst blir det en hel del matlagning också. Takterna sitter i. Vivi har tidigare varit bosatt i både Grekland och på Cypern men kallar sig inte någon soldyrkare. Två länder hon gärna skulle besöka under semestern är Irland och Skottland.

– Jag har aldrig handarbetet, säger hon förskräckt. Jag gjorde ett par vantar i syslöjden och de användes som skräckexempel.

Mer läsning

Annons