Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivs på landet

/
  • På årets allra sista dag firar Kristina

Några fritidsproblem har inte Kristina Hagström – eller Stina som hon kallas i vänkretsen. Det finns alltid något att sätta nävarna i därhemma. Som den jordbrukardotter hon är, så är det självklart att hugga i med lite av varje.

Annons

Att bo i sta'n har hon aldrig haft en tanke på. Under sensommaren återvände hon till barndomsbyn Söderå och föräldrahemmet. Även hennes sambo Lennart har gediget jordbrukarblod i ådrorna – och båda uppskattar friheten med landet och bondelivet.

Du funderade inte på att flytta till stan i stället?

– Nej, absolut inte. Jag vill bo på landet. Jag trivs med naturen, utsikten och att "vara hemma", säger en glad och lycklig Stina och strålar med hela ansiktet.

Stina växte upp med djur på gården och där finns förutom sällskapshunden Molly även höns och grisar – även om griskätten för närvarande står tom. Hon jobbar på Bosch Rexroth i Mellansel och har så gjort under 32 år. Anledningen till att hon som ung började på Hägglunds, som företaget hette då, var att hennes syster jobbade där. Stina tyckte det verkade vara en bra arbetsplats, gick svarvarutbildning och på den vägen är det.

– Hade jag inte trivts så hade jag inte stannat kvar så länge. Det har varit ett varierande jobb och så är det bra gemenskap, säger hon.

Annars är barn något som ligger henne varmt om hjärtat och hade hon inte gått den där svarvarutbildningen i ungdomen är det inte omöjligt att hon sökt sig till ett jobb med barn i någon form. Lennart och Stina är också kontaktfamilj till barnen Tobbe, Hugo och Hedvig två helger i månaden.

– Å det är så roligt, säger Stina.

Stina gillar att laga mat också och många av mammans recept plockas fram. Husmanskost ska det helst vara. Roligt tycker hon också det är att gå till gårdens bagarstuga och göra hällakakor. Det doftar ju så gott också.

Stina och Lennart har införskaffat ett fritidshus i Lännäs, Skorped. Den gamla stugan har rivits och en ny timmerstuga ska uppföras till våren.

– Tanken är att vi så småningom ska fira jul och nyår där.

– Lännäs är lite annorlunda även om det också är landsbygd, där är det vattnet och fisket som lockar, säger Kristina "Stina" Hagström.

Mer läsning

Annons