Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Therese trivs i dansens värld

/

Redan som tvååring kunde Therese Pettersson alfabetet. Intresset väcktes av en pekbok med bokstäver och illustrerande bilder som hjälp.

Annons

Om det var det tidiga inträdet i böckernas värld får väl vara osagt, men Therese har alltid gillat skolarbetet och är fortfarande intresserad av svenska språket och gillar att skriva.

Therese Pettersson går sista året på Samhällsprogrammet vid Nolaskolan i Örnsköldsvik och är just nu i färd med att skriva en bok. Boken är ett projektarbete i skolan. Att skriva gillar hon, men är inte lika förtjust i matematik.

När det gäller framtida jobb har hon funderat i lite olika riktningar.

– Det kanske blir någon form av journalistik, eller jobba med kläder, kanske i en klädaffär, funderar hon.

Jobb har Therese redan. Sedan ett år tillbaka återfinns hon i en av kioskerna på Swedbank Arena under ishockeymatcherna. Hon är också barngymnastiktränare på Danshuset i Örnsköldsviks Gymnastikklubbs regi. Therese är sedan lång tid tillbaka dansare. Tidigare tävlade hon i rytmisk gymnastik och var med på SM vid två tillfällen. Nu dansar hon bland annat street, jazz och balett på Kulturskolecentrum.

Att ta körkort upptar också en stor del av Therese fritid och att vara med kompisarna. Hon beskrivs som en glad, och utåtriktad kaffeälskande tjej. Extra glad blir hon när det är sommar och hon får sola och bada. När det gäller musiksmaken lyssnar hon helst till Lars Winnerbäck och den senaste bok som lästes var Magdalena Grafs "Det ska bli ett sant nöje att döda dig".

Mer läsning

Annons