Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Texas – en hockeykille

/
  • Texas Forslund, Kramfors, fyller 11 år den 8 december.
  • Så här blågul var Texas Forslund när han var i London och hejade fram USA och Pia Sundhage till guld på Wembley stadion under sommar-OS.

"Mamma och pappa tyckte jag var lika vild som staten Texas i USA när jag var liten. Först skulle jag heta Carl men jag passade bättre att heta Texas och det trivs jag med", säger elvaårige Texas Forslund när hans förnamn kommer på tal.

Annons

Det stora fritidsintresset är ishockey. Sedan sexårsåldern har Texas spelat i Kramfors Alliansen. Hans plats är som forward och laget heter U 12. Som förebild i hockeyvärlden nämns målvakten Henrik Lundqvist och två lag som han håller på är New York Rangers och Modo Hockey.

Förutom hockeyn – vad gör du på fritiden?

– Jag tycker om nästan all idrott, åker slalom, snowboard och spelar fotboll och har även provat på taekwondo.

Han brukar också vara med kompisar. De spelar då bandy och Fifa eller NHL-spel på X-boxen. Han gillar också att rita och gör då helst serier eller målar med vattenfärg.

Året närmar sig snart slutet, har du gjort något roligt i år?

– Jag firade påsken i Barcelona hos min stora syster Izabelle. Då var vi och kollade när Barcelona spelade mot Getafe på Camp Nou. I juni var vi också i Barcelona med min mormor och kusiner. Vi firade mormor som fyllde 70 år. I juli var vi till Stockholm på Gröna Lund och i augusti åkte vi och hälsade på farmor i London och kollade på OS. På höstlovet var vi till New York för att se på hockey men det blev andra saker att kolla på i stället, Central Park, Empire state building, Brooklyn Bridge och en massa saker, berättar Texas.

Mer läsning

Annons