Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia är en curlingtjej

Curling är ett stort intresse för Sofia Gustafsson och hela hennes familj. Men hon är också en fena på Melodifestivalspelet.

Annons

Att kunna de länder som vunnit Eurovision Song Contest sedan 1998 är inte fy skam och i ordning dessutom. Att kolla festivalen på tv när det är dags för det evenemanget, tycker Sofia också är kul. Annat hon gillar att se på tv är serien Desperate housewives. Förutom det stora fritidsintresset curling, tycker hon om att sjunga Singstar när det blir lite lediga stunder över. Den musik hon helst lyssnar till är den svenska.

Sofia studerar programmet samhälle media och går curlinggymnasiet i Härnösand. Både mamma, pappa och systern curlar. Själv har hon spelat sedan elvaårsåldern – en vanlig ålder att börja spela curling, berättar hon.

Den 3 januari bär det iväg till Örebro där hennes lag är en av deltagarna i Junior SM. Dessförinnan ska det firas både jul, nyår och i dag födelsedag.

– Med massor av fika och förhoppningsvis sovmorgon, säger Sofia, som inte har något emot uppvaktning på säng med tårta och sång. Dock inte alltför tidigt!

– Dom kanske väntar lite, säger hon.

Mer läsning

Annons