Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siktar mot Årets Kock

/
  • Peder Svensson trivs i rollen som kock och står nu redo för att inom kort börja jobba på Hemavans högfjällshotell.

Att kockyrket skulle bli Peder Svenssons framtida val stod klart redan när han var i tolvårsåldern. Nu – åtta år senare – är han väl etablerad i restaurangvärlden.

Annons

Peder arbetar som kock i Härnösand och är även involverad i föräldrarnas café- och restaurangverksamhet vid Naturum i Skule och på Nordbo Café i Ullånger. Närmast i tur står en flytt till Hemavan, där han har fått en tjänst på högfjällshotellet. Nyligen gick Peder dessutom en utbildning som ordningsvakt, vilket innebär att han förutom att jobba som kock i köket och bartender dessutom kommer att fungera som ordningsvakt i sitt nya jobb. I slutet av december går flytten.

Hur ser framtiden ut?

– Jag drömmer om att vinna Årets Kock och att driva en egen restaurangkedja, svarar Peder.

Även om Peders stora intresse finns i köksregionerna och han benämner köket som sin favoritplats, kopplar han av helt med annat mellan varven. Han är politiskt engagerad, spelar bowling, där han tidigare var aktiv i Nordingrå bowlingklubb och har även ett uppdrag som fotbollsdomare – för att nämna några av fritidsaktiviteterna.

Mer läsning

Annons