Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruth vill hjälpa till

/
  • Ruth Bergström, Domsjö, arbetar fackligt, ett uppdrag hon finner otroligt utvecklande.

"Vi tänker sällan på vad vi har men ofta på det vi inte har". Det är ett ordspråk som Ruth Bergström gillar och själv lever hon efter devisen att tänka på det hon har.

Annons

Ruth är fackligt förtroendevald som sektionsordförande för Kommunal i Örnsköldsvik. Tidigare har hon arbetat inom hemtjänsten innan hon på heltid satsade på facket.

– Uppdraget är otroligt utvecklande då jag får möjlighet att prata med så många människor och får ta del av deras liv. Förhoppningsvis lyckas jag hjälpa till. Det finns så mycket som är orättvist i samhället och arbetsrätten och arbetsmiljön behöver förbättras, säger hon.

Rutn är född och uppvuxen i Näske, men flyttade till Skidsta, Domsjö 1986. Favoritplatsen är hemmavid och hon bor fint och kan från soffan i vardagsrummet se ut över Örnsköldsvik.

– Jag gillar speciellt kvällar när alla lampor är tända och när ett skepp kommer inglidande för att lägga till i Örnsköldsvik. Jag har också nära till stan, men ändå skogen nära inpå med älgar, rävar, rådjur och det sägs också finnas björn. Behöver jag rensa tankarna så tittar jag utöver vattnet och låter tankarna virvla runt för att sedan landa och eventuellt har jag funnit en lösning som känns bra.

Fritiden ägnar hon åt sina barn och ibland att bara vara, detta för att orka med. Hon gillar att läsa och då både facklitteratur men även en god bok.

Den 15 december fyller Ruth 50 år, en dag hon räknar med att fira hemma.

Mer läsning

Annons