Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resa till Solkusten väntar

/

Som ung jobbade Lasse Wedin i skogen med allehanda arbetsuppgifter. Att vistas skogen är också något som han finner avkopplande och han tar gärna en promenad eller plocka bär och svamp, när det är tid för det.

Annons

Efter några år som skogsarbetare flyttade Lasse som 21-åring till Härnösand för att istället arbeta på fängelset, där han först jobbade som vårdare och sedan som tillsyningsman. Men tanken från början var att han ville bli jägmästare, men ansågs då för ung för att söka utbildningen.

Sina rötter har han i Åmynnet och efter sjutton år i Härnösand, återvände han 1976 till hemtrakterna och slog sig ner i Bjästa och började jobba på Modohus. Nästa arbetsplats var Spritfabriken, och den sista fram till sin pensionering blev på Bjästa Plast.

Han är road av resor och fiske och de har gått till Norge för havsfiske men också till Solkusten. Om några månader väntar en långresa till just Solkusten och Spanien.

När jag får en pratstund med honom inför födelsedagen kommer han från en sångträning med kyrkvärdarna. Han har nämligen varit kyrkvärd i 30 år.

– Vi ska sjunga i Brukskyrkan på lördag, säger Lasse, som sjungit i kör sedan militärtiden. Det började då med lite gospel och sedan har det fortsatt.

Från att han var 45 år har hans stämma ljudit i Mixturen och tidigare också i PRO:s Nostalgikör. I dag fyller Lasse 75 år, en dag han räknar med att fira hemma i Bjästa.

Mer läsning

Annons