Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragnhild Yrjas, 80 år

Annons

Ragnhild Ester Yrjas, Nyland, fyller 80 år den 19 december.

Ragnhild är ursprungligen från Oslo i Norge och var 19 år då hon kom till Sverige för att börja jobba på Näldens ullspinneri. Två år senare, 1953, gifte hon sig med Elis och de fick fyra barn, Ragnar, Kent, Agneta och Kåre, varav de två äldsta har avlidit. Men med åren har hon också fått fem barnbarn och åtta barnbarnsbarn.

Ragnhild har också jobbat som dagmamma, men dock mesta tiden som kontorist. Enligt maken är Ragnhilds styrka att ha många bollar i luften samtidigt och hon står upp för det hon tror på, däremot har hon svårt för att sätta gränser och säga nej om någon behöver hennes hjälp.

På fritiden sjunger hon i kören i Nyland och kopplar gärna av med handarbete och korsord. Tidigare har hon också sytt och stickat mycket. Som bäst trivs Ragnhild i sommarstugan i Finland, som varit makens föräldrahem, samt tillsammans med barn, barnbarn, släkt och vänner. Födelsedagen firar hon tillsammans med dem, samt släkt och vänner. Men redan i fredags blev hon uppvaktad då det hölls fest för henne på Folkan i Nyland.

Mer läsning

Annons