Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klas firar sin nittioårsdag

/

Fotografering har varit ett av Klas Gerdins intressen, liksom resor, men kopplade av gjorde han allra helst på hemstället i byn Sunnanåker, Bollstabruk.

Annons

Klas Gerdin föddes och växte upp i Bollstabruk. När han var i tjugofemårsåldern fick han jobb på Hägglunds, och flyttade då till Örnsköldsvik. Han var därefter anställd vid Hägglund & Söners planeringsavdelning fram till pensioneringen. I Örnsköldsvik fann han även sin kärlek Aina född Söderlind från Sund, Domsjö. De gifte sig och makarna bosatte sig i en lägenhet i Gullänget. Sedan april i år bor båda makarna på Arnäsgården i Arnäsvall.

Somrarna tillbringade Klas och Aina gärna "hemma på torpet", vilket var Klas hemställe som övertagits. Makarna var medlemmar i Pingstkyrkan och besökte regelbundet gudstjänster och olika aktiviteter i kyrkans regi. Båda tyckte också om att resa och då framförallt med buss i Europa, men de gjorde även längre bilturer som exempelvis till Danmark.

Ett av Klas stora fritidsintressen var fotografering, men inte med digitalkamera, det var analogt foto som gällde och med framkallning i mörkrum.

Mer läsning

Annons