Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget julpapper på Evas present

Att fylla år på julafton har Eva Claesson aldrig sett som något problem – som att komma i skymundan bland jultomtar, skinka och julgran.

Annons

– Det har inte varit något bekymmer, säger hon som svar på frågan hur det är att fylla år på julafton. Vi har alltid firat mig på morgonen. Men jag har varit noga med att det inte ska vara julklappspapper till födelsedagspresenterna.

Eva, som dessutom har namnsdag också, tycker att det har varit en stor fördel att ha julafton som födelsedag. Under julhelgen brukar ju familjen vara samlad, man umgås och så är det en speciell stämning.

Sina första år bodde Eva i Siksele, två mil norr om Backe och som fyraåring blev hon Strömsundsbo. Från 1978 när hon började på Lärarhögskolan har Härnösand varit hennes bostadsort. I mars i år flyttade familjen in till Härnösands tätort efter att ha varit bosatta i Utansjö. Sedan två år arbetar hon som rektor vid Geresta rektorsområde och har tidigare jobbat på Bondsjöhöjdens skola och även i Hälledal.

På fritiden kopplar hon gärna av med att läsa en god bok och att ta stärkande promenader tillsammans med labradoren Nalle. Resor är ett annat intresse och då blir det framförallt weekendresor med storstadstema som exempelvis Budapest, Prag och London.

Mer läsning

Annons