Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar har dömt många matcher

/
  • Gunnar Olsson tycker om att resa och har suttit bakom ratten på många långfärdsbussar. Tidigare tillhörde han

Är det någon som vet hur man dömer en fotbollsmatch så borde det vara Gunnar Olsson. Har man som honom varit domare under ett drygt halvsekel, under 53 år, så lär det sitta där.

Annons

Sedan några år tillbaka har han dock lämnat sysslan. Sjukdom kom in i bilden och då återstod inte annat än att trappa ned.

– Men visst saknar jag det, medger han.

Lite kul tycker han också att det är när han träffar på fotbollsspelare han mött under åren – och lurigt undrar om de "möjligtvis någon gång fått gult kort av honom".

Gunnar föddes och växte upp i Alviken, Köpmanholmen. I mitten av 1950-talet styrdes stegen mot huvudstaden. Han fick jobb på Televerket i Nynäshamn, men efter något år började han arbeta inne i Stockholm i en entreprenörfirma för Televerket. Han tog även körkort på buss – och har kört många mil genom åren. 1978 återvände Gunnar till hembygden och en anställning på Örnsköldsviks sjukhus, där han arbetade under 24 år, fram till pensionen.

Under fritiden har sport spelat en stor roll och då framförallt fotboll. Han spelade lite själv i Stockholm, men det är framförallt som domare Gunnar varit verksam. Domarutbildningen påbörjade han 1958.

– Men jag dömde många matcher här hemma också. Jag tog ut semester och passade på när det var säsong här uppe, säger Gunnar som tror sig ha besökt så gott som varje fotbollsplan i närområdet.

Även om han lämnat domargärningen finns intresset för sport kvar och så gillar han kortspel.

– Vi är ett gäng som brukar träffas och spela kort, som Ruter Sju och Chicago. Jag tycker om att spela Whist också, men har inga Whistkompisar. Och så gillar jag Plump, tillägger han med ett skratt.

Körsång är ett annat intresse. Under åren i Stockholm var han medlem i Haningekören och fick bland annat sjunga med Bosse Larsson och hans Allsång på Skansen. Efter flytten till Örnsköldsvik fortsatte han att sjunga i kör.

– Jag trivs med livet, konstaterar Gunnar Olsson.

Mer läsning

Annons