Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gullie Edström, Örnsköldsvik fyller 100

/

Annons

100 år fyller i dag Gulli Edström, Örnsköldsvik.

Svärdottern Monica beskriver henne som en tolerant och varm person, generös och positiv. Det är en 100-åring som alltid rått om både nära, kära och bekanta. Hon är även mån om att pyssla om sitt hem. Blommor har alltid funnits på bordet hos Gulli.

Gulli föddes i Björna, men har bott större delen av sitt liv i Örnsköldsvik. Hon gifte sig 1937 och har två barn, Britt och Bernt. Hon arbetade länge som sjukvårdsbiträde på Örnsköldsviks sjukhus, och tog samtidigt hemarbete med att maskinsticka strumpor åt företag. På det sättet jobbade hon på sjukhuset på natten och stickade på dagarna. Hon har även rest en hel del. Dottern Britt som har levt i Italien, Afrika och numera lever i Florida har besökts flera gånger genom åren.

Det är en modern 100-åring som i dag jubilerar. Gulli har alltid följt samhällsutvecklingen och varit nyfiken och intresserad av det som är nytt och utvecklande.

100-årsdagen firas på Rönnens äldreboende där hon bor sen ett år tillbaka. Barn, barnbarn, barnbarnsbarn med familjer och grannar väntas för att fira med smörgåstårta och gräddtårta.​

Mer läsning

Annons