Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik trummar på

/

Att åka en roadtrip på cykeln genom hela Europa är en dröm som Erik Norlin bär på. Känslan av att bara åka iväg, vara fri och inte ha några tider att passa lockar honom och så tycker han att det är "ganska skönt att cykla".

Annons

Att sitta på en cykelsadel och färdas flera mil är inte helt främmande för Erik. Det fyra mil långa cykelloppet Helgumssjön runt har han exempelvis åkt. Lite har han redan nu funderat inför den eventuella långfärdsresan.

– Vad jag tänkt nu åker jag härifrån genom Danmark, halva Tyskland, och rakt över Frankrike, via Paris och neråt, säger Erik.

Åker du ensam?

– Jag har tänkt åka själv, men det är klart hittar man någon som vill åka så ...

Cykelutfärden blir som sagt efter att skolutbildningen avslutats. Erik studerar nu på estetiska linjen vid Gudlav Bilderskolan i Sollefteå och har valt inriktningen musik. Instrumentet för Eriks del är trummor, vilket han började spela redan i femteklass, men intresset har funnits där länge.

– När jag var liten trummade jag på bord och sån't har de berättat för mig, säger Erik.

Hur tycker du de här åren på skolan varit för dig och din musik?

– Jag trodde att jag var bättre än jag var. Nu i efterhand ser jag skillnaden. Om jag jämför nu med tre år tillbaka så visst har jag utvecklats. Skolan är bra, fastslår Erik.

Vad gäller musiksmak säger Erik att han nog hela tiden varit den där lillebrodern som tagit efter sitt äldre syskon. I det här fallet storebror Jonas.

– I mitt undermedvetna vill jag nog vara som Jonas och ta efter honom, säger Erik med ett skratt.

Erik gillar hårdrock och en av favoritbanden såg han nyligen på en spelning i Sundsvall. Bandet som kommer från Falun heter Sabaton. Drömmen för Erik är som för många andra musikintresserade att få syssla med musik på heltid. Rent krasst räknar han ändå med att söka ett jobb när skolan avslutats och ägna sig åt musik på fritiden istället.

Bland Eriks fritidsintressen kan nämnas att lyssna på musik, sitta vid datorn, fiska på sommaren och åka längskidor vintertid. En favoritplats har han också.

– Badplatsen i Helgum. Men numera brukar det inte vara så mycket folk där på sommaren, så det är väldigt fridfullt där. När man var barn var det mycket folk där, full rusch.

Mer läsning

Annons