Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuren betyder mycket för Ida

Ida Åhman Gerhardsson har växt upp med många olika djur och det är ett intresse som inte avtagit med åren. Inte antalet djur heller.

Annons

Hon funderade visserligen på djur som yrke också, men tog sedan beslutet att djuren – dem ville hon ägna sig åt på fritiden. Studievalet blev därförBarn- och fritidsprogrammet där hon går tredje året.

Ida är medlem i Ådalens djurskyddsförening och hennes mor äger ett djurpensionat. Ofta åker de runt på marknader och samlar in pengar till djuren. För sitt djurengagemang har Ida också fått ett stipendium på femtusen kronor från föreningen Djurskyddet Sverige. Hon blev då bjuden till Ronneby på deras årsmöte och fick där motta stipendiet.

– Nej, jag har inte gjort något av dem än. Jag har funderat på en djurvårdsutbildning så att jag kan lära mig att spjälka vingar, svarar Ida.

Hon berättar också om skatungen Torsten som hon tog rätt på i somras, men han fick inte bli för tam. Det är viktigt att upphittade djur kan klara sig själva. Med tiden sammanstrålade han med sina artfränder och var borta.

– En dag när jag var ute hos kaninerna kom han och hälsade på, sen flög han iväg. Det var så roligt att se att han hade det bra, säger Ida med ett lyckligt leende.

För några år sedan födde familjen också upp rävhonan Foxei som senare fick ett hem på Lycksele djurpark.

Det finns faktiskt något annat som inte har fyra ben eller två vingar som intresserar Ida. Hon har nyss fått överta pappas gamla ögonsten en bil av märket Ford Mustang. Nu är det stora dilemmat för henne att bilen ska omlackas – men i vilken färg?

Mer läsning

Annons