Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det fixar sig för Mikael

För ett antal år sedan åkte hundintresserade Mikael Wikström till Gideåberg för att titta på en hundvalp. Han fastnade inte bara för hundvalpen utan även för en viss ung dam i byn.

Annons

Damen i fråga är numera hans sambo Eva och Mikael flyttade helt enkelt upp till sin käresta. Här kan han ägna sig åt sina stora intressen som är älgjakt och fiske. Om han inte följer med sin Eva ut på harjakt förstås.

Mikael är född i Sollefteå men räknar Österforse som sitt hem. Det var där han växte upp. Redan i unga år vaknade intresset för skidåkning och han har tävlat som junior. Det är inte dåliga meriter han har med sig i bagaget heller.

– Jag var som bäst rankad som tia bland juniorerna i Sverige, berättar han.

Han har varit verksam inom Ångermanlands skidförbund som dess tränare under tio års tid. Numera hjälper han till och vallar ibland. Sommartid handlar det om fotbollsträning i Resele IF. Tidigare arbetade Mikael som idrottsvaktmästare i Graninge och är numera anställd som vaktmästare på Krisberedskapsmyndigheten. Dessvärre är det ett arbete som upphör vid årsskiftet och då blir Mikael Wikström arbetslös.

"Det fixar sig" är några kloka ord som Mikael Wikström följer. Trots arbetslösheten är han inte direkt orolig inför framtiden. Han är utbildad chaufför och brukar jobba extra med både lastbils- och busskörningar och har med andra ord flera ben att stå på.

– Det fixar sig, säger han avslutningsvis.

Mer läsning

Annons