Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt – en man med idéer

/
  • Bengt Eliasson är en tusenkonstnär som också slutför de projekt har börjar med, här är det

Bengt Eliasson är en man med ständigt nya projekt på gång.

Annons

Så bor han också på ett torp i Hällsjö, där det finns lite av varje att pyssla med. När jag når honom vi mobilen är han i full färd med att skotta snö.

Bengt har alltid något att ta sig för och idéer saknas inte

– Jag brukar lägga mig på rygg på golvet och vila och får då idéer och då är det bara att hoppa upp och börja agera, slutföra och göra det klart säger han.

Nyligen har han både bytt fönster och dörrar i huset, och dessutom dragit in bergvärme.

Bengt är född i södra Lappland, närmare bestämt i Grundfors. Efter skolan gick han en gruvkurs och började sedan arbeta i gruvan i Stekenjokk, där han blev kvar fram till gruvan las ner. Därefter har han jobbat med lite av varje, bland annat som personlig assistent och i slalombacken i Klimpfjäll. Sedermera träffade han sin blivande fru Birgitta och flyttade 2004 till Hällsjö. Under en period jobbade han som personlig assistent i Kramfors, för att 2006-2007 omskola sig till undersköterska. I dag jobbar han inom hemtjänsten och Citygruppen i Sollefteå.

Förutom att snickra är han intresserad av älgjakt och jaktmarkerna ligger hemma i trakterna av Grundfors. Under 23 år har han också varit med i fjällräddningen.

Den 17 december fyller han 50 år, men redan dagen före firades födelsedagen tillsammans med släkt och vänner hemma i Hällsjö.

Mer läsning

Annons