Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fann varandra – i Warszawa

/
  • Dina Bjørgo och Mikael Sundberg har varit mer eller mindre oskiljaktiga sedan de träffades.

De träffades av en ren tillfällighet i Warszawa, av alla ställen, och förälskade sig i varandra.

Sedan lämnade Mikael Sundberg från Örnsköldsvik sitt arbete som chefredaktör på Nöjesmagasinet City i Umeå och flyttade till Oslo för att vara med sin Dina Bjørgo.

Annons

Mikael Sundberg var på en fest i Warszawa tillsammans med några kompisar under en semester i Polen för fyra år sedan när han träffade den då tågluffande Dina Bjørgo.

– Vi fattade snabbt tycke för varandra och, ja, det ena ledde till det andra, säger han.

Det dröjde inte särskilt länge innan den sjuksköterskestuderande norskan flyttade till honom.

– Vi höll kontakten via mejl och träffades några gånger i månaden. Det kändes så bra att hon flyttade till mig i Umeå för att göra sin slutpraktik på universitetssjukhuset.

Resten är historia.

Numera bor de tillsammans i hennes hemtrakter.

– Jag jobbar som projektledare på ett företag inom mediebranschen och vi har köpt lägenhet i ett mysigt område, som kallas Grünerløkka, några kilometer utanför centrum, och skaffat hund, Juni heter hon och är väldigt söt, så jag trivs hur bra som helst, säger han och tillägger:

– Vi kommer antagligen att bli kvar här i ett antal år, i alla fall, men att flytta tillbaka till Sverige någon gång i framtiden är inte uteslutet, och det är inte omöjligt att det blir Örnsköldsvik. Det och Umeå är ju hemma för mig.

En språkförbistring höll dock på att förstöra allt.

– Nu för tiden bryter jag lite på norska ibland och har inga problem med att förstå vad hon säger, men när vi träffades på den där festen gjorde jag inte riktigt det, säger Mikael med ett skratt och fortsätter:

– Hon berättade att hennes bror skulle komma och hälsa på, men jag missuppfattade det hela och trodde att det var hennes pojkvän som skulle komma. Fast någon sådan hade hon inte, visade det sig senare.

Hur träffade du din käresta, eller bästa vän?
Tipsa oss gärna!
0660-295560, sov@allehanda.se.

Mer läsning

Annons