Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En sådan vän som alla borde ha"

/
  • Månadens vän är Carolina Forsberg från Bjästa. På sin fritid arbetar hon gärna med händerna, i köket eller trädgården.

En god lyssnare som alltid ställer upp med barnpassning, bakning och en positiv inställning. Så beskrivs Månadens vän Carolina Forsberg.

– Man kan lita på henne, berättar vännen Johanna Nordin, hon är en sådan vän som alla borde ha.

Annons

I en lägenhet i centrala Bjästa bor 34-åriga Carolina Forsberg med sambon Patrik Lind. Hos dem bor även Carolinas båda söner Hugo och Albin och parets första gemensamma barn, Ebba som är fyra månader. Carolina jobbar till vardags som personlig assistent åt en 12-årig flicka men är just nu mammaledig.

– Jag misstänkte att det var något på gång när Johanna sms:ade mig och sa att jag måste svara i telefonen när det ringde, berättar Carolina, men jag anande inte att det var ni.

Carolina nominerades till Månadens vän av Johanna Nordin som också bor i Bjästa. De är lika gamla och har känt till varandra sedan högstadiet.

– Men det var först när vi fick barn som vi började umgås, förklarar Carolina, vi har väldigt roligt tillsammans.

Det är med fina ord som Johanna beskriver Carolina när hon förklarar varför hon nominerade henne.

– Man är alltid välkommen hos henne och hon tar hand om både egna och andras barn, säger Johanna, när någon fyller år ställer hon gärna upp och bakar och jag har aldrig hört henne sucka över något.

Att hon även är en god lyssnare är någon Johanna trycker extra på.

– Kanske det, säger Carolina, man har väl gått igenom en del som gör att man står med båda fötterna på jorden och vet att ibland kan man inte göra mer än att lyssna.

– Sedan är ju Johanna också en sådan som ställer upp så det är väldigt ömsesidigt, påpekar hon.

Carolina är uppvuxen i Sunnansjö och har två äldre syskon. Under gymnasiet läste hon till undersköterska och har arbetat både inom vården, städat och arbetat som kyrkogårdsarbetare och barnledare på Nätra kyrka. Numera arbetar hon nattetid som personlig assistent, ett jobb hon trivs med och som hon tycker ha hjälpt henne under tuffa perioder.

– När jag kommer till jobbet till en tjej som alltid är jätteglad trots att hon har det tufft, då blir jag påmind om att man har det så bra.

Hösten 2013 var en jobbig period för Carolina och hennes familj, dottern Ebba föddes med blåsljud på hjärtat och har fått åka till sjukhuset på kontroll varje månad. Samtidigt blev Patriks pappa sjuk och spenderade tre månader på sjukhuset.

– Man ser på livet annorlunda nu, menar Carolina.

Trots detta har hon orkat finnas där för vänner och familj.

– Ibland är det kanske lättare att hjälpa andra, resonerar Carolina, och i stället för att älta så är det bättre att bryta ihop och gå vidare.

Mer läsning

Annons