Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sölve Persson, till minne

/

Annons

Kriminalinspektör Sölve Persson, Sollefteå, har avlidit i en ålder av 58 år. Hans närmaste är hustrun Gunilla och barnen Susanna, Åsa, Magnus och Eva samt syskon med familjer

---

Sölve föddes på Öland, men familjen flyttade tidigt till Söderåkra, där han växte upp med sina föräldrar, Ruth och Hilmer Persson, och sina tre yngre syskon.

Efter skolgång i Söderåkra och Torsås tog han studentexamen vid gymnasiet i Torsås. Därefter genomförde han värnplikten som militärpolis vid Livregementets husarer, K3, då beläget i Skövde.

Han genomgick Polishögskolan i Stockholm, varefter han anställdes som polis i Karlskrona. Efter ett antal år som polis utbildade han sig till hundförare och verkade som sådan i Karlskrona fram till 1986 då han tillsammans med sin familj flyttade till Sollefteå. Det var i Sollefteå, under utbildningen till hundförare, som han hade träffat sin blivande hustru Gunilla. De återvände således till nipornas stad där de kom, tillsammans med sina fyra barn att skapa ett ljust, varmt och trivsamt hem. I Sollefteå odlade han sina intressen som jakt, skidåkning, snickeri och annat skapande. Mycket av hans tillvaro kom att kretsa kring familjen.

För ett antal år sedan sadlade Sölve om från att vara hundförare till att bli utredare. Det var en tjänst och verksamhet som han gick in för med stort engagemang.

Sölve gjorde sig också känd som en duktig idrottsman inom framför allt långdistanslöpning och skidåkning. Hans kanske största triumf som idrottsman var när han stod som segrare i Vasaloppets första öppna spår, som då genomfördes vid ett och samma tillfälle.

Förutom idrotten var snickerier och husbyggnationer Sölves stora intresse. Han var ovanligt händig och uppfinningsrik och tvekade inte att renovera, bygga nytt och bygga till såväl i Söderåkra, Sollefteå, Yxlan, Berg som i Nordsjö. Förutom familjens många projekt fanns han till för många andra.

Han hade ett stort engagemang i tjänsten som polis och var aktiv i många sammanhang, inte minst inom polisidrotten, ofta med sin tjänstehund. Därför var det med stor sorg och förvåning vi mottog meddelandet att han hastigt avlidit.

DAN PERSSON

Bror

Mer läsning

Annons