Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf "Limpa" Lindström, till minne

/

Annons

Sollefteå, avled i samband med en olycka den 12 december. Han blev 69 år.

Hans närmaste är makan Astrid samt barnen Jennie och Theresa med familjer.

***

Rolf Ola Hilding "Limpa" Lindström föddes i Björna och växte upp i Långsele. Sporten tog en stor plats i hans liv redan från han var liten grabb och fortsatte vara en central del hela livet.

Midsommarafton 1970 träffade han sin livskamrat Astrid och de fortsatte sitt gemensamma liv i Sollefteå. 1973 föddes dottern Jennie och 1975 Theresa. Familjen var det viktigaste som fanns för Limpa och när han senare fick barnbarn var lyckan stor. Alla barn var viktiga i Limpas liv. Han älskade att busa och leka med barnen och fixa roliga aktiviteter till dem. Att ha sandlåda på tomten fast hans egna barn var för stora för det var självklart – då kunde grannbarnen och dagbarnen hos grannarna leka där.

Limpa var en aktiv, social och öppen person som var engagerad i allt från skolutflykter när barnen var små, till stora engagemang som backhoppar- och skidtävlingar när sådant tilldrog sig. Att hjälpa, fixa, dona och engagera sig var Limpas driv och det roligaste han visste. Otaliga är de bilar, gräsklippare, altaner, golv, väggar och tak han hjälpt vänner och bekanta med genom åren, och han har gjort det med glädje och entusiasm.

Korpen, hockeybockey, fotboll, cykel, skidåkning, löpning är några av de sporter som varit centrala i Limpas liv. Att ställa upp i tävlingar och sportarrangemang var en självklarhet. Han har bland annat fullgjort 21 Vasalopp.

Genom årens lopp har Limpa fått många vänner och bekanta som betytt oerhört mycket för honom och familjen. Han släppte in alla i gemenskapen och visade tydligt att alla betydde lika mycket, gammal barndomsvän eller ny bekant.

Att dra skidspår var en stor del av Limpas liv och vetskapen om att han fick leva in i det sista och verkligen göra det han älskade och brann för allra mest tröstar oss i sorgen. Förutom oss, hans närmaste, sörjs han av oräkneliga släktingar, grannar, vänner och bekanta vilka alla var en del i hans liv.

FAMILJEN

Mer läsning

Annons