Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paul Berglund, till minne

/

Annons

Paul Berglund, Öden, Bjästa, avled efter en längre tids sjukdom den 19 december i en ålder av 73 år. Närmast sörjande är tvillingbror, syster och systerson.

---

Paul föddes i byn Öden och på hemstället bodde han tillsammans med sin tvillingbror Gerhard större delen av sitt liv. Redan i barnaåren drabbades Paul av sjukdom och han fick lära sig leva med svag hälsa. Hembygds- och släktforskning blev hans stora intresse, vilket fyllde hans dagar i många år. Med stort tålamod och noggrannhet har han kartlagt hembygden och många släkter. Vi är många som är djupt tacksamma för all den hjälp vi fått från Paul i vår egen släktforskning och i förståelsen för historiska tider.

Paul var en duktig tecknare och i de publicerade skrifterna finns många vackra teckningar av gamla byggnader och miljöer infogade. Han var även en naturmänniska. Tillsammans med brodern Gerhard gav han sig gärna ut i skog och mark. Särskilt trivsamt hade de i sin koja vid Gårdstjärnen. Trots sin sjukdom orkade Paul med en sista utflykt till kojan i somras. Genom stöd från sin bror, hemtjänsten och sjukvården fick Paul möjlighet att bo hemma in i det sista. Paul lämnar ett stort tomrum efter sig.

Vännerna SOLBRITT och IRÉNE

Mer läsning

Annons