Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knut Sundström, till minne

Annons

Örnsköldsvik, har lugnt och stilla avlidit i en ålder av 89 år.

Hans närmaste är barnen Maj-Britt, Tommy och Sören med familjer.

****

Knut Sundström föddes i Mjällom, Nordingrå och var yngst av sju syskon. Kvar i livet är tvillingbrodern Albin och storebror Henning, 98 år.

Tidigt fick pappa börja hjälpa till hemma på gården. Efter att ha “gått och läst” började pappa på skofabriken i Mjällom. Där blev han kvar tills det var dags för rekryten i Sollefteå. I Mjällom fanns Lilly Jonasson från Sidensjö som kom att bli vår mamma. De gifte sig 1946 och bodde första tiden i Mjällom innan de flyttade till Docksta. Barnen kom i rask takt och 1949 hade familjen vuxit till fem personer. Samma år köpte de Prästbordet i Docksta där de hade ett litet jordbruk. 1954 byggde de en villa strax nedanför kyrkan och avyttrade samtidigt Prästbordet. Där bodde vi fram till 1969 när villan såldes och flytten gick till Örnsköldsvik.

Under den här tiden arbetade pappa på skofabriken i Docksta, utom de sista åren då han började arbeta på olika vägbyggen som borrare och sprängare. Han var bland annat vid Skuleskogen och Mäjavägen. Det var ett arbete som pappa trivdes med även om det var tungt många gånger. Från och 1969 var han anställd vid Örnsköldsviks kommun.

Något som pappa tyckte om att göra på fritiden var att vistas i skog och mark och att plocka bär. Om tillfälle gavs tog han bilen och åkte till Åre för att fiska. 1973 flyttade mamma och pappa till Villagatan där de sedan blev kvar och där pappa även somnade in 89 år gammal. Pappa Knut blev änkeman 1973.

BARNEN

Mer läsning

Annons