Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell Andersson, till minne

/

Annons

Kjell Andersson, Graninge, har efter en tids sjukdom stilla insomnat den 11 december. Han blev 79 år.

Hans närmaste är sambon Ingrid samt barnen Katarina, Agneta, Mats och Lena.

---

Vår käre Kjell Andersson föddes utanför Junsele i byn Vallen. Det var den 18 december 1932. Han var nummer tre i en skara av fyra, den ende sonen i familjen. Uppväxtåren präglades av hårt arbete, han fick tidigt lära sig att hjälpa sin far med skogsarbete.

På 60-talet gick flyttlasset till Värmland och Karlskoga. Där gifte han sig med Junselefödda Anna-Kajsa och fick med henne tre barn. Under åren i Karlskoga jobbade han som skogsarbetare men större delen av tiden där jobbade han som fabriksarbetare, då främst som svetsare och plåtslagare.

Efter 20 år i Karlskoga bar det återigen av upp till Norrland. Där träffade han Ingrid och tillsammans fick de en dotter. De flyttade till Norrledinge i Graninge. Där levde han sedan resten av sitt liv. Kjells stora intresse i livet var jakt, fiske och friluftsliv. Varje höst såg han mycket fram emot älgjakten. Även att plocka svamp och bär var ett stort intresse, han höll alltid frysen full.

Som person var han mycket social, umgängeskretsen var vid och bred. Dörren stod alltid öppen för alla. Han hade ett gott sinne för humor och historierna var många och underhållande. Han hade alltid nära till ett gott skratt. Många är minnena när vi suttit runt köksbordet och lyssnat, inte minst till alla historier om jakt- och fiskelyckan. Kjell var naturligt uppfinningsrik och hade alltid en finurlig lösning på tekniska problem. Sporten låg honom varmt om hjärtat. Som ung sparkade han fotboll i Vallens lag i Junsele. Många mil i skidspåret har han avverkat och Vasaloppet åkte han flera gånger. Han höll sig aktiv även i äldre dagar, tills sjukdom tvingade honom till ett mindre aktivt liv.

Han lämnar ett mycket stort tomrum efter sig som vi fyller med ljusa, goda minnen.

FAMILJEN

Mer läsning

Annons