Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Wigren, till minne

/

Annons

John Wigren, Härnösand, har avlidit i en ålder av 96 år.

Hans närmaste är döttrarna Eva och Birgitta med familjer samt systern Rut.

---

John växte upp i Härnösand. Efter studentexamen läste han i Uppsala och tog sin juris kandidatexamen 1948. Det var inte varit någon självklarhet att han skulle bli jurist. Tankar hade funnits på bland annat boxare eller teckningslärare. Boxningskarriären startade på vinden hemma på Skeppsbron. Teckningstalangerna vittnar många fina tavlor om. Under studietiden i Uppsala mötte han livskamraten Lizzie. De kom sedan att dela livet tills hon avled år 2000.

Han återvände till Härnösand och blev länsbokhållare i Västernorrlands län och avancerade sedan till 1:e taxeringsinspektör, vilket han var till 1958 då familjen flyttade till Kalmar. Han fick då en tjänst som 1:e länsnotarie. Efter en period som taxeringsintendent i Falun, flyttade familjen 1961 till Stockholm. Där arbetade han både på departement och på länsstyrelse tills att han slutligen blev länsråd i Stockholms län 1971. I arbetet var han kunnig, noggrann och påläst. Han lade ner mycket tid på arbetet, men var noga med att helger och semestrar skulle vara arbetsfria. Stugan i Gånsvikshamn var en "lisa för själen". Där tillbringades familjens somrar. Han var ofta ute i naturen, älskade skidåkning och långfärdsskridskor. Familjens riesenschnauzer var en trogen följeslagare i skidspåren.

I hemmet fanns ett gediget bibliotek och familjen njöt när han läste högt, vilket var en vanlig företeelse. Han hade också ett stort intresse för att spela bridge vilket ledde till ett stort socialt umgänge och många vänner. Frimureriet var också ett av Johns stora intressen från det att han gick med 1950. Frimurare förblev han tills hans ålder satte stopp för engagemanget. 1982 gick han i pension och flyttade tillbaka till Härnösand och sitt barndomshem.

Vi har otaliga ljusa minnen av honom. Han var en fantastisk talare och historieberättare, en man med humor, värme och omtanke om andra och "glimten i ögat".

FAMILJEN

Mer läsning

Annons