Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iréne Skarin, till minne

Annons

född Ekholm, Skellefteå, avled den 12 november. Hon blev 62 år.

Hennes närmaste är maken Dag, barnen Ulrica och Astrid med familjer, mor Margot, far Gösta och Lula samt syskonen Rolf och Maud med familjer.

***

Iréne föddes i Stockholm, dotter till Gösta Ekholm och Margot Jansson. När Iréne var fem år gammal flyttade familjen till Lima, Peru. Hennes peruanska uppväxt präglade mycket av hennes liv och det talades ofta spanska, släktingar emellan. Vid 24 års ålder återvände Iréne till Stockholm, där hon träffade sin blivande make Dag Skarin. 1972 föddes dottern Ulrica och år 1979 dottern Astrid.

Iréne har under åren jobbat som sekreterare, på tullverket, på bank, inom hemtjänst samt varit delägare i Gåhlins trä. Iréne har alltid haft en kreativ ådra. Hon målade tavlor, drejade och vävde bonader. Hon älskade att retuschera gamla och nya fotografier och hon har lämnat efter sig en skatt för hela släkten som inte går att värdera i pengar. Hundar och resor har också varit ett kärt intresse.

Vi kommer alltid minnas henne som en sprallig, rättvis och humoristisk kvinna med skinn på näsan. Iréne var aldrig främmande inför nymodigheter utan hade ett öppet, ungdomligt sinne. Hon var mycket vacker och generös. Hennes hud var så mjuk och len och hennes kramar så varma. Nu vilar hon i frid tillsammans med de hon aktat så högt: Irénes älskade faster Anna-Britt, svärmor Astrid samt farmor Linda och farfar Erhard.

Plötsligt smälte all tid samman och vår omvärld blir aldrig mer densamma. Ingen kan fylla hennes tomrum. Vi älskar henne så innerligt.

DAG, ULRICA och ASTRID

Mer läsning

Annons