Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hilding Sundqvist, till minne

Annons

Ramsele, har avlidit i en ålder av 93 år.

Han sörjes närmast av barn och barnbarn med familjer.

***

Hilding var född och uppvuxen i Sör-Imnäs och förblev hembygden trogen under hela sin levnad. Tre år gammal förlorade han sin mor och två yngre syskon i Spanska sjukan. Han blev därmed yngst i en syskonskara om nio. I vuxen ålder arbetade han som dräng och i skogen. Militärtjänsten fullgjorde han som hästskötare vid I 21 i Sollefteå, varefter han under Andra Världskriget tjänstgjorde vid finska gränsen.

Han gifte sig 1943 sig med Margareta Andersson från Lungsjön. 1947 föddes dottern Ulla och fyra år senare dottern Anita. Fyrtioåtta år gammal sjukpensionerades han efter att ha arbetat vid Vattenfall.

Han tyckte mycket om att skriva brev, rita, vara ute i skogen och plocka bär, fiska, följa med i nyheter från hela världen och föra dagbok. Humorn och glädjen var två ständiga följeslagare, liksom den trygghet han hade i sin tro. Han månade mycket om oss och sina medmänniskor och var engagerad i våra liv.

Sedan 1998 var Hilding änkeman. De sista tre åren bodde han på Nipuddens servicehem i Ramsele. Han talade ofta med tacksamhet om den goda omvårdnad han fick där. Vi är många som saknar morfar.

LINN

Mer läsning

Annons